Hoe kan ik een fotoreportage of een huwelijksreportage boeken?

Een fotoreportage kan je boeken nadat je mij hebt gecontacteerd en we samen tot een datum zijn gekomen.

Bij een huwelijksreportage kan je mij ook een mailtje sturen, hierna stuur ik jullie de offerte door waarin alle informatie staat vermeld. Na een eventueel kennismakingsgesprek en het betalen van het voorschot, staat jullie datum vast in mijn agenda. 

Hoe ver vooraf kan ik je best boeken?

Vanaf maart tot en met oktober heb ik het heel erg druk, in deze periode is het vaak puzzelen om iedereen een plekje in mijn agenda te geven. Hoe sneller jullie erbij zijn, hoe gemakkelijker het wordt voor mij. Zeker bij grote familiereportages raad ik aan om snel te horen naar mijn vrije data. Ook fotografeer ik veel huwelijken waardoor de weekenden een jaar voordien vol zitten. Natuurlijk kan ik ook op feestdagen en avonden (dan is het licht het allermooist). 

Bij communies en huwelijken ben je er best heel op tijd bij, de plaatsen zijn hiervoor beperkt en deze zijn snel volzet. Een jaar op voorhand kan je mij hiervoor het beste contacteren. 

Wat is de levertermijn?

Voor huwelijksreportages is de levertijd afhankelijk van de drukte van het moment, gemiddeld is dat drie tot vier weken. De foto's van gewone reportages hebben een levertijd van 1-2weken. Als jullie de foto's voor een bepaalde gelegenheid nodig hebben, laat dit dan weten bij jullie boeking. 

Andere fotoproducten hebben elk een eigen levertijd, vraag dit zeker na als dit belangrijk is. 

Kunnen wij de niet geselecteerde beelden krijgen? 

Van een gewone reportage maak ik gemiddeld 800 foto's bij een huwelijk zijn er dat 4000-5000. Jullie krijgen deze zeker niet allemaal omdat dat ruwe beelden zijn, die zorgvuldig worden uitgeselecteerd en bewerkt worden zodat jullie zien dat ze van mijn hand zijn. Er zitten tussen deze foto's heel veel dubbele foto's bij, zo fotografeer ik van elk moment niet 1 foto maar 10 of 20 foto's en van die foto's selecteer ik de beste foto's eruit. 

Van een gewone reportage krijgen jullie ongeveer 100 beelden, van een volledige huwelijksreportage zijn dat een 1000 beelden. 

Kan ik mijn foto's zelf afdrukken?

Ja, jullie krijgen na de reportage een goed gevulde usb-stick met de digitale bestanden, hier kunnen jullie zelf mee aan te slag gaan. Uiteraard wil ik jullie hierbij ook bijstaan en kunnen er ook bestellingen via mij gebeuren. 

Kan ik ook terecht bij jou voor bestellingen als fotoafdrukken, fotoboeken, ... ?

Ja, dat kan zeker. Hoewel jullie de digitale foto's hebben, is de zoektocht naar een goede online website moeilijk. Er is een overaanbod. Gelukkig weet ik intussen raad en heb ik een heel aantal eigen leveranciers waar ik mee samenwerk. Jullie kunnen dus zeker bij mij terecht voor een foto op hout, op forex, op aluminium, een fotoalbum, fotoafdrukken, fotoblokken en allerlei andere producten.

Hebben jullie ook cadeaubons?

Ja, geen maar een seintje en ik maak er eentje klaar voor je. Ik kan op de cadeaubon een bedrag zetten, waarbij de gelukkige ontvangers nog een deeltje kunnen bijleggen maar ik kan er ook een hele reportage opzetten en dan wordt het volledig bedrag al betaald.

Wat als het regent bij op de dag van de reportage?

Dat is natuurlijk een kans die bestaat, helaas zijn er weinig geschikte binnenlocaties. De reden waarom ik enkel buiten fotografeer is omdat het licht zoveel mooier is en de shoot ook veel spontaner kan verlopen. Als de voorspellingen niet goed zijn, sms'en of bellen we voordien even om af te stemmen. Kunnen we in dezelfde week of de week nadien nog een nieuwe datum vinden? Ook is het zelden heel de dag aan het regenen, als jullie heel de dag vrij zijn kunnen we de buienradar in het oog houden en een moment zoeken wanneer het droog is. 

Wat trekken we aan voor een sessie?

Draag kledij waarin jullie je comfortabel voelen. Is de locatie die we uitkozen in de natuur, kies dan ook gemakkelijke schoenen, zodat we ons goed kunnen verplaatsen en we het avontuur kunnen aangaan ;). 

Ohja, probeer niet voor al te drukke prints te kiezen zodat de aandacht naar jullie gaat en niet naar de kledij.